15 Ağustos 2014 Cuma

Elmalı Kurabiye


Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • aldığı kadar un 
İç Harcı İçin
  • 4-5 adet elma
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı

                Kurabiye malzemelerini un hariç hepsini güzelce karıştırıyoruz sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

                Elmaların kabuklarını soyuyoruz rendeleyip bir tencerenin içerisine alıyoruz üzerine toz şekeri ilave edip elmaların rengi dönene kadar pişiriyoruz ve ocaktan aldıktan sonra içerisine tarcın ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz

                Yoğurduğumuz hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp merdane yardımı ile yemek tabağı kadar büyüklükte açıyoruz ve açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz. böldüğümüz her üçgenin geniş ucuna bir tatlı kaşığı elmalı harcımız dan koyup rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayıp bittikten sonra 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra üstlerine arzuya göre pudra şekeri serpiyoruz.


Not: Kurabiyelerimizin şeklini şerit poğaça uyguladığımız şekilde de yapabiliriz istersek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder