2 Ağustos 2014 Cumartesi

Ispanaklı Pasta



Malzemeler

  • keki için
  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7 kahve fincanı un ((kekin kıvamına göre artabilir yada azalabilir))
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • kreması için
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt ((krem şanti için kullanılacak))
  • süslemesi için
  • 1 kase çilek
  • 4 adet kivi


Hazırlanışı


öncelikle pastanın keki hazırlanır.
yumurta ve şeker boza kıvamına gelene kadar çırpılır ıspanak püresi eklenip rengi değişince unu, kabartma tozunu ve vanilya eklenip güzelce çırpılır 30 cm çapındaki kalıba dökülüp 170 derecelik fırında pişirilir fırından çıkarılınca kek soğuması için bırakılır 
krema malzemeleri krem şanti ve 1 bardak süt haricinde hepsi bi tenreceye konulup güzelce karıltırılır ve ateşe konup pişirilir göz göz olunca altı kapanır ve soğuması için bir kenara bırakılır 
krem şanti 1 bardak süt ile çırpılıp soğuyan kremaya karıştırılır ve mikser yardımı ile güzelce karıştırılır.
kek soğuyunca ikiye bölünür ve hazırladığımız kremanın bir kısmı ilk kat kekin üstüne güzelce sürülür ikinci kat kek üstüne konulur ve kalan krema ile güzelce kek krema ile kaplanır krema işlemi bittikten sonra çeşitli meyvelerle süslenip dolaba dinlenmesi için konur. Ben kekin içinden bir parça kesip kestiğim keki rondodan geçirip pastanın kenarlarına dekor yaptım hem şık durması için hemde pastanın içinden ne çıkacağının sinyalini vermek için ve meyvelerin sönmemesi içinde dr.oetker'in tart jölesini yapıp meyvelerin üzerine döküp öyle dolaba koydum. en az 3 saat dolapta dinlendikten sonra servise hazır.


1 yorum: