2 Ağustos 2014 Cumartesi

Şerit Poğaça




Malzemeler


  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un


İçi için


  • 1 büyük kase beyaz peynir
  • 2 adet yumurta sarısı


Hazırlanışı

                  Süt, su, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta ve yaş mayayı bir kabın içine alıp maya eriyene kadar hepsini karıştırıyoruz daha sonrada unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat sonra hamurdan bezeler koparıp merdane yardımı ile açıyoruz

               
                        Bıçak yardımı ile hamurun bir yarısına şeritler kesiyoruz

                            Hamurun kesilmemiş kısmına rendelenmiş olan beyazpeyniri koyuyoruz

                         En son olarakta fotoğraflardaki gibi hamuru sararak poğaçamızı tamamlıyoruz hamurun hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra 15 dk lık tepsi mayası yaptırıyoruz.

                         En son olarakta poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder