2 Ağustos 2014 Cumartesi

Kokoş Kurabiye






Malzemeler


  • 200 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • aldığı kadar un
Üzeri İçin

  • toz şeker
  • nutella


Hazırlanışı

               Kurabiye malzemelerinin hepsini bir kaba alıp karıştırıyoruz unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

               Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve hafif yassı bir şekil veriyoruz. Hamurun her yanını toz şekere bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. tüm hamura aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştiriyoruz ve hepsi bittiğinde her hamurun ortasını parmağımızla bastırıp çukur oluşturuyoruz. 160 derelik fırında 20-25 dk pişirdikten sonra çıkarıyoruz ve oda ısısına gelince kurabiyelerin çukur kısımlarına nutellar koyup servis ediyoruz.



2 yorum: