14 Ağustos 2014 Perşembe

Kırma Böreği


              Annemin en sevilen böreklerindendir hem çok pratik hemde çok lezzetlidir her yerde bilinmez ama bizim oralarda (Düzce) çoğu kişi bilir ve bir yiyen yeniden yemek ister :) işte tarifi;

Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı çiğ süt kaymağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı 

                 Yufkamızı uzunlamasına toparlayıp 3 parmak kalınlığında kesiyoruz

Kestiğimiz her parçayı şeklini bozmadan tepsimize  sıralıyoruz.

                            Yufkaların hepsini kesip yerleştirdikten sonra yoğurdu, kaymağı, yumurtayı ve tuzu bir kabın içerisine alıp güzelce çırpıyoruz 


                         Çırpmış olduğumuz karışımı önce azar azar yufkalarımızın üzerine döküyoruz daha sonra her yanına eşit dağılacak şekilde yaydırıyoruz.


                                Kaymaklı karışım da güzelce yaydıktan sonra 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz böreğimizi.


Not: Herkes çiğ süt kaymağını bulamayabilir onun yerine sadece 2 bardak yoğurt kullanılabilir ve aynı tadı veriyor hiç şüpheniz olmasın. Ve ben 3 yufka kullandım isteğe göre yufka sayısı artıp azalabilir bu size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder