12 Ağustos 2014 Salı

Mercimek Köftesi


Malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet kuru soğan 
  • yarım demet maydanoz
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 limon suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • zeytin yağı
  • nar ekşisi
  • marul
Hazırlanışı 

             Mercimekleri yıkayıp bir tencerenin içerisine alıp üzerine su ilave edip mercimekler eriyene kadar pişiriyoruz. Pişen mercimeklerin üzerine ince bulguru döküp güzelce karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz. Kuru soğanları ince ince kıyıp bir miktar sıvıyağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve pembeleştikten sonra salçayı ilave edip karıştırıyoruz ocaktan alıp mercimekli karışımın içerisine döküyoruz. baharatları da döküp karışımın rengi değişine kadar elimizle yada bir kaşık yardımı ile güzelce yoğuruyoruz. Maydanozu, naneyi ve yeşil soğanları ince ince kıyıp bulgurlu karışımın içerisine döküyoruz. Limonu, zeytin yağını ve arzu ettiğimiz kadar nar ekşisini de ilave edip son kez güzelce yoğuruyoruz ve istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp istediğimiz gibi şekil verip servis tabağına alıp marul ile servis ediyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder