13 Ağustos 2014 Çarşamba

Muhallebili Kedidili Tatlısı


Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvisi
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 paket çikolata sos
Muhallebisi için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un 
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı

              Öncelikle muhallebimizin tüm malzemelerini margarin hariç bir tencere içerisine alıp karıştırıyoruz ve karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup kaynadıktan sonra ocaktan alıp margarini ekleyip karıştırarak eritiyoruz. Kedi dillerimizi bir borcamın yada herhangi bir tepsinin içine tek sıra halinde güzelce diziyoruz ve üzerine pişirmiş olduğumuz muhallebiyi sıcak şekilde her yana eşit dağıtarak yayıyoruz. Muhallebi ve kedi dilleri soğurken bir yandan da bir tencerenin içerisine 2 bardak süt ve çikolata sosu dökerek pişiriyoruz. Çikolata sosumuz piştikten sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz ve oda ısısına geldikten sonra dolaba alıp 1-2 saat dinlendikten sonra istediğimiz şekilde süsleyip servis ediyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder