13 Ağustos 2014 Çarşamba

Lokma


Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
Kızartmak için
  • sıvıyağ
Hazırlanışı

                 sütü, suyu, tuzu ve yaş mayayı güzelce karıştırıp maya eridikten sonra azar azar un ekleyip iyice hamur kıvamına geldikten sonra (ele birazcık yapışan bir hamur olacak) mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendireceğiz. Hamur mayalandıktan sonra derin bir tencerenin içerisini sıvıyağ ile doldurup ocağa koyuyoruz (ya da fritöz kullanabiliriz) yağ kızmaya başlayınca bir yemek kaşığı yardımı ile hamurdan parçalar koparıp yağın içerisine atıyoruz ve hamurlar kızarınca yağdan alıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.


Not: Aslında biz lokmayı genelde kandillerde döker komşulara dağıtırız ama çayın yanına yada kahvaltılara süper bir tat olduğu için sık sıkta evimizde lokma dökülür ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder