6 Ağustos 2014 Çarşamba

Pamuk Prenses Tatlısı


           İster özel günlerde ister günlerinizde isterse 5 çaylarına hazırlayın ama kesinlikle bu tarifi deneyin derim :)
           Çünkü hem çok pratik hemde çok hafif bir tatlı ;)



Malzemeler

  • keki için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • kreması için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt ((krem şanti için kullanılacak))
  • 200 gr sütlü çikolata
  • 200 gr krema
  • süslemek için
  • 1 kase çilek

Hazırlanışı


Tatlımızın önce kekini hazırlamamız gerek ve kek içinde öncelikle şeker ve yumurta boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır daha sonra önce sıvı sonra toz malzemeler eklenerek kek hamuru elde edilir 30 cm çapındaki tart kalıbana dökülerek 170 derecelik fırında pişirilir kek piştikten sonra ters çevrilip servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır 
1 su bardağı süt ile krem şanti çırpılır kekin üzerine sürülür 
krema bir tavada kaynama derecesine gelinceye kadar ısıtılır ve içine çikolatalar parçalanıp eklenir çikolatalar eriyince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuduktan sonra krem şantili kekin üzerine dökülür ve çileklerle çeşitli şekilde süslenip dolaba dinlenmesi için bırakılır ve soğuk servis edilir.




Dip Not: Tart kalıbından kastım normal tabanı düz olan tart kalıbı kullanılmıyor bu kekte ortası yukarıda olan tart kalıpları kullanılıyor çünkü ters çevirdiğimizde o yukarıda olan kısım çukur kalıyor ve dolgu malzemeleri o çukura dolduruluyor bu sayedede kekin dışına taşma yapmıyor. 


1 yorum: