6 Ağustos 2014 Çarşamba

Ispanaklı Börek


Malzemeler


  • 1 kg hazır yufka
İç malzemesi için 
  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
  • 1 büyük kase çiğ süt kaymağı (yada yoğurt)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı 
   
           Öncelikle börek içi iç malzemesini hazırlamamız lazım ıspanakları çok iri olmayacak şekilde doğrayıp tuz ile güzelce ovuyoruz soğanıda ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz baharatlarınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
            Bir tane yufkayı açıp iç malzemeden içine güzelce yayıyoruz ve yufkayı ortadan kesip her iki ucundanda sarıp herhangi bir tepsinin içine rulo seklinde sarıp yerleştiriyoruz tüm yufkalarımıza aynı işlemi uygulayıp tepsimizi dolduruyoruz.
            Kaymağın içine yumurtayı kırıp azıcık tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz herkesin evinde bu kaymak bulunmuyor kaymak yoksa aynı işlemi yoğurt ile yapıp aynı lezzetide yakalayabiliyoruz. Kaymağı güzelce karıştırdıktan sonra tepsideki böreğimizin üzerine her yanına eşit dağılıcak şekilde döküyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder