6 Ağustos 2014 Çarşamba

Urfa Kısırı



Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet maydonoz
  • nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • zeytin yağı 
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kornişon turşu

Hazırlanışı

           Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz bir yandanda yeşillikleri ince ince kıyıyoruz. Bulgur demini aldıktan sonra içine salçayı, baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ve limonu ekleyip 5-7 dk arası elimizle yoğuruyoruz. Güzelce yoğurduktan sonra yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz ve servis tabağına alıp mis gibi servis ediyoruz :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder