7 Ağustos 2014 Perşembe

Supangle



Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 120 gr bitter çikolata

Hazırlanışı
   
            Sütü bir tencerenin içine alıp içine yumurtayı kırıyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Un, şeker ve kakaoyu ekleyip yeniden güzelce çırpıyoruz ve hepsi karıştıktan sonra ocağa koyup karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Eğer pişerken pıhtılar oluşursa blanderle çırpın pürüzsüz olsun. Kaynamaya başlayınca parçalara ayırdığımız çikolataları ekliyoruz bir kaç dakika daha çırparak pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp istediğimiz herhangi bir kaselere veya kuplara paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz ve oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır supanglelerimiz.


Not: Missgibi tarifi ile...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder