16 Ağustos 2014 Cumartesi

Portakallı Kek


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 portakalın kabuğu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 3,5 su bardağı un 
Hazırlanışı

                 Yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz portakal suyunu ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpıyoruz ve mikseri bırakıp hamurun içerisine portakal kabuğunu, damla çikolatayı ve fındığı ekleyip bir spatula yada tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve hamurumuzu kalıba döküp 170 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder