17 Ağustos 2014 Pazar

Tavada Gül Böreği


Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 4 tane orta boy haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı 7 türlü baharat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • sıvıyağ
Hazırlanışı

                  Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz içerisine baharatları ve tuzu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.

                    Bir yufkayı açıp hazırladığımız harcın yarısını içerisine her yana eşit dağılacak şekilde yayıyoruz.

                     Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz ve rulo halinde sarıyoruz.

                    Yağlamış olduğumu herhangi bir tavaya yada börek tavasına gül şeklinde sararak yerleştiriyoruz her yufkayı sardıkça tavada rulolara ekliyoruz.

                       Yufkaların hepsini sardıktan sonra orta ateşte yanan ocakta ağır ağır çevire çevire pişiriyoruz. Böreğin alt kısmı güzelce kızardıktan sonra bir kapak yada tepsi yardımı ile diğer kısmını çevirip yine ağır ağır kızarana kadar pişiriyoruz.



Not: Eğer böreğin içerisinde patates istemez iseniz onun yerine beyaz peynir ve kaşar peynirini karıştırarak koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder