5 Ağustos 2014 Salı

Revani


Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu
Hazırlanışı

                Yumurta ve şekerleri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz şeker yumurta ile eridikten sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıp un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği ekleyip güzelce çırpıp yağlanmış herhangi bir tepsiye döküyoruz. 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
                 Bir tencerede şeker ve suyu karıştırıp ocağa koyup kaynatıyoruz kaynamaya başlamadan limon suyunuda ilave ediyoruz şerbet istediğimiz koyuluğa geldiğinde ocaktan alıyoruz.
                  Revani fırından çıktıktan sonra kesiyoruz ve ılık haldeyken sıcak şerbetimizi revaniyle buluşturuyoruz. İster sıcak ister soğuk servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder