4 Ağustos 2014 Pazartesi

Fırın Sütlaç


Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yasemin pirinci
  • 1 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı


öncelikle pirincimizi yıkayıp bir tencereye alıyoruz ve üzerine 1 su bardağı suyumuzu döküp kaynamaya bırakıyoruz pirinç pişince üzerine 4 su bardağı sütümüzü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ve yarım saat bu şekilde kaynatarak pişirmeye devam ediyoruz yarım saat sonra üzerine 1 su bardağı şekerimizi ekleyip (arzuya göre şeker azalabilir yada artabilir) pişirmeye devam ediyoruz ve 15-20 dk kadar bu şekilde pişirip sütlacımızın kıvam almasını sağlıyoruz. kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca ocağımızı kapatıyoruz ve toprak kaselerimize yada herhangi bir fırına dayanıkla kasemize paylaştırıp fırın tepsimize diziyoruz kaseleri ve tepsinin içini de su ile doldurup 200 derecelik ısınmış fırına sürüyoruz sütlaçlarımızın üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirip çıkarıyoruz arzuya göre oda sıcaklığana geldikten sonra dolaba kaldırıp soğuk servis edebiliriz yada sıcak sevenler içinde fırından çıktıktan sonra sıcak servis edebiliriz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder