19 Eylül 2014 Cuma

İngiliz Keki (Lokum Kek)


                 Uzuunnnca zamandır denemek istiyordum bu keki önceki akşam instagram gezinirken yine denk geldim ve sevgili kocam "Bunu neden yapmıyorsun" diyince artık denemenin zamanının geldiğini anladım. Kimisi "İngiliz Keki" kimisi "Lokum Kek" olarak biliyor fakat gerçekten de yediğinizde bir lokum tadı bırakıyor ağzınızda işte tarifiii;

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı

              Öncelikle kekimizi yapıyoruz. Yumurta- şeker, süt-sıvıyağ, kabartma tozu-vanilya-un sıralamasını devam ederek kekimiz ortaya çıkıyor ve en son mikseri bıraktıktan sonra portakal kabuklarımızı ekleyip spatula yardımı ile karıştırıp büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp içerisine döküyoruz 170 derecelik fırında kürdan kontrollü pişirip piştiğinde soğuması için bir kenara bırakıyoruz.




                                      Kekimiz soğuduktan sonra eşit şekilde küp küp dilimliyoruz.


                                  Sosumuz için sütü soğuk halde bir kabın içerisine alıp şeker ve kakao ile güzelce karıştırıyoruz ve hindistan cevizinide bir tabağın içerisine döküyoruz.



                             Dilimlediğimiz kekten bir dilim alıp sosumuza batırıyoruz ve her yanını sosa buluyoruz.


                                   Sostan çıkardığımız kek dilimini hindistan cevizine bulayıp bir köşede dinlemeye bırakıyoruz.



         

                              Bütün kek dilimlerine aynı işlemi uyguladıktan sonra servis tabağına alıp istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz.


Not: Şuan portakal bulmak azıcık zor olabilir ben kıştan portakal kabuklarımı rendeleyip buzluğa atmıştım şimdide lazım olduğunda çıkarıp kullanıyorum ama portakal kabuğu yok diyorsanız onun yerine limon kabuğuda olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder