19 Eylül 2014 Cuma

Dereotlu Poğaça


Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım demet dereotu
  • 1 çorba kasesi beyaz peynir 
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un 
üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

               Sıvı malzemeleri, tereyağını, tuzu, şekeri, ince kıyılmış dereotunu ve mayayı maya eriyene kadar karıştırıyoruz daha sonra azar azar unu ve peyniri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak istediğimiz şekilleri verip fırın tepsisine diziyoruz üzerlerine yumurta sarılarını sürüp 10 dk da tepsi mayası yaptırıp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.


                       Fırından çıktığında hemencik poğaçalarımızın üzerini sofra bezi ile örtersek yumuşacık kıyır poğaçalar elde etmiş oluruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder