17 Eylül 2014 Çarşamba

Köy Nişastası Helvası


                     Köy nişastası da ne diyeceksiniz ev yapımı buğday nişastası uzun ve meşakkatli bir yapımı vardır özellikle helva yapmak için yaparlar bu nişastayı ve özellikle pütürlü bırakırlar ki helvada daha kolay kullanılsın diye. Her yerde bulunmaz ve herkeste bilmez ama köylerde buğday ekenler mutlaka yapıp bulundurur nişastayı evlerinde hele helvasının tadını bilenler üstüne helva tanımazlar işte bizde onlardanız aylardır helvayı sayıklıyorduk fakat nişastamız kalmamıştı annem yazın o uzun ve meşakkatli işlemi çekip nişastamızı yaptı ve bizde helvamıza kavuştuk işte tarifi :)

Malzemeler

  • 1 su bardağı köy nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı

               Öncelikle nişastamızı bir kabın içine alıp şekerle harmanlıyoruz.


                         İçerisine suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.



                               Yağı herhangi bir tava yada pilav tenceresine koyup kızmasını bekliyoruz kızınca içerisine nişastalı sulu karışımı döküp sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz.



                           Kıvam yoğunlaşınca sık sık karıştırıp taneleşmesini sağlıyoruz ve yağını iyice çekip güzelce kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz.

                           İsteğe göre sade yada fındık fıstık ceviz ilede servis edebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder