5 Eylül 2014 Cuma

Sakızlı Muhallebi


 Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane falım sakız (aromasız olacak)
Hazırlanışı

              Sütü bir tencerenin içerisine alıp üzerine şekeri ve unu ekleyip güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamasına yakın vanilya ve sakızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olunca altını kapatıp herhangi bir tepsiye, kalıba yada kaselere döküyoruz . Oda ısısına geldikten sonra 2 saat dolapta dinlendirip isteğe göre tarcın yada çekilmiş fındık serpip servis ediyoruz.


Not: Un ve şekerdeki çay bardağı ölçüsü en küçük çay bardaklarından olucak yani halk diliyle "kahveci bardağı" dediğimiz bardaklar ölçü olarak kullanılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder