4 Eylül 2014 Perşembe

Yaban Mersinli Kek


           Normalde evimizde yaban mersini tüketilen bir şey değil ama markette indirimde görüp almıştım keklerde güzel olduğu bildiğimde alıp attım kenara ve ara ara da keklerde kullanıyorum hem çok güzel bir tat veriyor hemde ekşimtrak bi tat bıraktığı için kek çok daha güzel oluyor. Velhasıl kelam tarif aşağıda bence mutlaka deneyin derim ;)

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından az sıvıyağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un 
  • yarım su bardağı yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı (dolu dolu) damla çikolata
Hazırlanışı

             Şeker ve yumurtaları boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

                        Suyu ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıyoruz. Mikseri bir kenara bırakıp kek hamurumuza yaban mersinlerini ve çikolataları ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz.

                           Karıştırdığımız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına yada herhangi bir borcama döküp 170 derecelik fırında kürdan yardımı ile kontrol ederek pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder