9 Ekim 2014 Perşembe

İrmik Helvası


Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 50 gr margarin
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı fındık 
Hazırlanışı 

               Margarini ve sıvıyağı teflon bir tencere içerisine alıp altını yakıyoruz ve yağ eriyene kadar bekleyip irmiği ilave ediyoruz. İrmiği hafif hafif karıştırırken bir kap içerisinde şeker ve suyu karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz. İrmik karıştırarak kavruldukça rengi koyulaşmaya başlar ve renk dönmeye başladığında karıştırdığımız şerbeti de ilave ediyoruz. İrmik kaynadıkça suyunu çekecektir suyunun bitmesine az kala fındığı da ilave  ediyoruz ve suyunu iyice çekilince altını kapatıp tencerenin üzerini de kağıt havlu ile kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. 10-15 dk sonra istediğimiz şekilde servis edebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder