30 Ekim 2014 Perşembe

Kabak Dolması


Malzemeler

  • 3 adet dolmalık kabak 
  • 1 adet domates
  • 250 gr kıyma 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı 

              Öncelikle kıymayı bir tencere içerisine alıp çok az yağ ekleyip soğanı da küp küp doğrayıp kıyma kavrulana kadar pişiriyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp ilave ediyoruz salçayı tuzu ilave edip içerisine yarım su bardağı da su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Dolma içimiz soğurken kabaklarımızı ortada ikiye bölüp içlerini oyuyoruz. Yeşillikleri ince ince kıyıp içimize ekliyoruz baharatları da katıp güzelce karıştırıyoruz ve kabaklarımızın içini doldurup üzerlerini de domates ile kapayıp tencereye diziyoruz. Hepsini doldurduktan sonra dolmaların yarısına gelecek kadar su ile doldurup kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder