23 Ekim 2014 Perşembe

Peynirli Puf Poğaça


Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • beyaz peynir
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
Hazırlanışı

              Sıvı malzemelerin hepsini bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek yoğurup ele yapışmayan yumuşak hamur elde edip üzerini de nemli bir bezle örtüp yarım saat 45 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimiz ile biraz bastırıp yassılaştırıyoruz hamuru



                                            Rendelenmiş beyaz peyniri hamurumuzun ortasına koyuyoruz.


                                        Ve hamurun bir ucunu diğer ucuna örtüp hamurun ucundan değilde biraz daha içerden parmaklarımızla bastırıyoruz.


                                     Bütün hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 15 dk da tepsi mayası yaptırıp üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonrada susam serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



 Not: Poğaçalarınız piştikten sonra fırında çok tutmadan hemen çıkarıp üzerlerine büyükçe havlu yada sofra bezi örtüp yumuşamalarını sağlarsanız ve soğuyana kadar o şekilde tutarsanız bir kaç gün hiç bayatlamadan yumuşacık kalırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder