25 Kasım 2014 Salı

Ispanak Yemeği


Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı

               Öncelikle ıspanaklarımızı en zor kısım olan istediğimiz büyüklükte doğrayıp yıkıyoruz. (Ben genelde büyükçe bir leğenin içine sabahtan soğrayıp suya basıyorum ve yemek pişiriceğim saate kadar gidip gelip suyunu döküp değiştiriyorum ıspanakların ve ne kum nede çamuru kalmamış oluyor.) Kuru soğanı ince ince kıyıp bir tencere içerisine alıp soğanlar pemebeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçamızı ilave edip bir iki defa çeviriyoruz ve ıspanaklarımızı yavaş yavaş ilave ediyoruz zaten ısıya dayanamayıp senecektir hemen ıspanaklar dolayısıyla da sendikçe tenceremiz hepsini alacaktır. Ispanakların hemen ardından pirincimizi yıkayıp tuz ile beraber ilave ediyoruz. Su eklemiyoruz çünkü ıspanak kendi suyunu salacak ve pirinçlerin pişmesine de yetecektir. Pirinçler pişince ocağımızın altını kapıyoruz ve yemeğimiz servise hazır oluyor ben yoğurtlu çok severim ıspanağı bir başka oluyor yoğurt ile lezzeti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder