16 Aralık 2014 Salı

Rulo Pasta


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için 
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (şanti için)
İçi İçin
  • 3 adet muz
  • 2 adet kivi
  • nar (süslemek için)
Hazırlanışı
                Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz ardından unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yeniden çırpıyoruz ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine döküp her yanına yayılmasını sağlıyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.



                                   Kek piştikten sonra ilk sıcaklığını çıkarıp rulo şeklinde sarıp bırakıyoruz ki sararken kek kırılmasın.

                                   Kekimiz bir kenarda soğurken diğer yandan muhallebi malzemelerini krem şanti ve margarin hariç hepsi bir tencere içerisine alıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişince margarin ekleyip soğutuyoruz. Şantiyi 1 bardak sütle çırpıp yarısını muhallebiye ekleyip çırpıyoruz yarısını da süslemek için ayırıyoruz.

                                    Soğuyan keki açıp içerisine kremadan sürüyoruz.


                                    Meyveleri soyup kekin bir ucuna istediğimiz şekilde diziyoruz.


                                    Meyveleri de koyduktan sonra sıkı bir şekilde sarıyoruz kekimizi.


                                      Sardığımız keki herhangi bir servis tabağının içerisine alıp üzerine de kalan krema ile kaplayıp şanti ve narlarla süslüyoruz. 


                                   Dolapta en az 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz ama bu tür pastaların bir akşam önceden yapılıp bir gece dinlendirilip servis edilmesi her zaman lezzetine lezzet katar.




Not: Dilerseniz krema yerine her yanına sadece krem şanti ile de kaplayabilirsiniz fakat krema ile aynı tadı vermez.
        Yine dilerseniz pasta içerisine çilek, portakal, mandalina, şeftali gibi meyvelerle de süsleyip doldurabilirsiniz bu tamamiyle sizin tercihinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder