5 Ocak 2015 Pazartesi

Bisküvi Pastası


Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin
  • 1 paket çikolata sos 
  • 2,5 su bardağı süt
Süslemek için 
  • hindistan cevizi
  • çekilmiş fındık 

Hazırlanışı 

              Öncelikle muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırıp göz göz olup kaynayana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Muhallebi pişerken bisküvilerden bir sıra herhangi bir tepsiye yada borcama diziyoruz. Muhallebi kaynayıp pişince dizdiğimiz bisküvilerin üzerine 3 kepçe kadar döküp kapıyoruz ve bisküviler yada muhallebi bitene kadar sıra sıra bisküvi dizip aynı işlem uyguluyoruz. Bu işlem bittikten sonra çikolata sosu süt ile pişirip kaynayınca altını kapayıp muhallebili bisküvilerin üzerine döküyoruz. Sos soğuyup kaymak tutunca üzerini istediğimiz gibi süsleyip bi kaç saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.





Not: Dilerseniz bisküveleri muhallebi yerine krem şantiyle de kaplayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder