25 Şubat 2015 Çarşamba

Makarnalı Börek


Malzemeler

  • 13-15 adet kuru yufka (Köy yufkası)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 küçük kase rendelenmiş beyaz peynir
  • yarım paket haşlanmış kelebek makarna
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt kaymağı (hazır kutu kremada olabilir yoğurtta olabilir) 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı

               Öncelikle yufkalarımızın yarısını ıslayıp kırarak (çok ufalamadan büyük parçalar halinde kuruyoruz)  yağlanmış tepsimize döşüyoruz ve bir kaç katta bir süt gezdiriyoruz üslerine. Yufkaların yarısını döşedikten sonra haşlanmış makarna, beyaz peynir ve maydanozu karıştırıp döşediğimiz yufkaların üzerine döküp her yanına eşit gelecek şekilde yayıyoruz ve kalan yufkaları da yine ayni şekilde üstlerine döşüyoruz. Yufkaların hepsi bittikten sonra kaymak, yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıp böreğin üzerine döküyoruz ve 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder