26 Şubat 2015 Perşembe

Margarinli Mermer Kek


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gr margarin 
  • 1 su bardağı su yada süt
  • 1 paket kabartma tozu (Pakmaya)
  • 1 paket vanilya (Pakmaya)
  • 2 yemek kaşığı (dolu dolu) kakao (Pakmaya)
  • 3,5 su bardağı un 

Hazırlanışı
                Öncelikle margarini eritip bir su bardağı içerisine alıyoruz ve bardağın dolması için üzerine sıvıyağ ilave ediyoruz. Daha sonra yumurtaları ve şekeri bir kabın içine alıp boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Soğuyan margarin ve suyu ya da sütü ilave edip kıvamını açıyoruz ve unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kekimizin kıvamını aldırıyoruz. Kek kalıbını yağlayıp ve unluyoruz ve kek karışımının yarısını kalıba döküyoruz. Çırpma kabında kalan kek hamurunun üzerine ise kakaoyu ilave edip 2 yemek kaşığı kadar da su ilave edip çırpıyoruz.Ve kakaolu kek karışımını da kek kalıbına döküp çatal ile şekil verip 175 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder