23 Şubat 2015 Pazartesi

Sucuklu Düğüm Poğaça


Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • beyaz peynir
  • sucuk
Üzeri İçin
  • yumurta sarısı
  • susam çörekotu (isteğe göre)
Hazırlanışı

               Öncelikle tüm sıvı malzemeleri bir kabın içine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz ve maya eriyince azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve üzerini nemli bezle örtüp 20-30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.

               Hamur mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle ya da merdane yadımı ile hafif açıyoruz. içerisine peyniri ve sucuklarımızı koyup rulo şeklinde sarıp düğüm atıp fırın tepsisine diziyoruz.




                               Hepsine aynı şekli verdikten sonra 15 dk tepsi mayası yaptırıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



2 yorum:

  1. Ben mayalı hamur işlerini hiç beceremiyorum.. Bu tarif mayasız da olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni malzemelerle mayasiz bir hamur elde etmeniz biraz imkansiz aysegul hanim yani o hamuru yapsaniz bile bir pogaca lezzeti vermeyecektir ama siz benim tarifimde yazanlari eksiksiz uygularsaniz inanin super bir mayali pogacaniz olacaktir :) bende son bir yila kadar gozumde buyutuyordum mayali hamuru ama gercekten gozde buyuyen kadar bisi yokmus korkmadan deneyebilirsiniz bu tarifi ;)

      Sil