29 Nisan 2015 Çarşamba

Patates Yemeği



Malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası 
  • tuz 
  • sıvıyağ
  • su

Hazırlanışı

               soğanları ince ince kıyıp bir tencere içerisine alıyoruz patatesleri küp küp doğrayıp yıkayıp süzdürmeye bırakıyoruz. Havuçları ince ince doğrayıp soğana ekliyoruz, biberleri ince ince kıyıp ayrı bir kaba alıyoruz ve domatesi de kabuğunu soyup küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz. Tenceredeki soğan ve havuca sıvıyağ ilave edip ocağa alıyoruz ve soğanlar pembeleşince biberleri ekliyoruz bir kaç kez çevirdikten sonra domatesi ilave ediyoruz ve domateslerde sotelendikten sonra salçayı ilave edip patatesleri ekliyoruz tuzunu ilave edip az kavuruyoruz ve suyunu ekliyoruz suyuda patatesleri geçicek kadar olsun yeterli. Ve yemeğimizin piştiğinide patateslerin yumuşadığından anlıyoruz ve kapıyoruz altını.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder