12 Mayıs 2015 Salı

Kremalı Poğaça


Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 150 gr tereyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzeri için kullanılacak)
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • beyaz peynir
Üzeri İçin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 çimdik toz şeker

Hazırlanışı 

                Ilık sütü, eritilmiş tereyağı, süt kremasını, yumurta aklarını, tuzu, şekeri ve mayayı bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp içerisine beyaz peynir koyup istediğimiz şekli verip fırın tepsisine diziyoruz. 15-20 dk kadar tepsi mayası yaptırdıktan sonra yumurta sarılarına sıvıyağ ve şekeri ekleyip çırpıp poğaçaların üzerine sürüyoruz ve en son olarakta bir çatal yardımı ile şekil verip 180 derecelik fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder