24 Nisan 2015 Cuma

Tavuk Yemeği



Malzemeler

  • yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • sıvıyağ
  • karabiber

Hazırlanışı

               Soğanımızı ince ince kıyıyoruz ve bir tencere içerisine alıyoruz ve tavuğu da küp küp doğrayıp yıkayıp soğana ekliyoruz sıvıyağ da koyup ateşe alıyoruz tavuk suyunu salıp çekene kadar karıştırıyoruz ve tavuk suyunu çekince salçayı ve patatesleri ekleyip az soteliyoruz ve suyunu veriyoruz su kaynamaya başadığın da baharatları ve de bezelyeleri ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Yine patatesler piştiğinde yani yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder