24 Haziran 2015 Çarşamba

Ezogelin Çorbası


Malzemeler
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • sıvıyağ
  • su 

Hazırlanışı

               Öncelikle soğanı ince ince kıyıp sıvıyağ ile tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz. Soğan pembeleşince salçayı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar onuda kavuruyoruz. Salçanın kokusu çıktıktan sonra nane ve pul biberi de ilave edip sıcak su ekliyoruz. Mercimek, pirinç ve bulguru yıkayıp kaynayan sosa ilave ediyoruz ve tuzunuda ekleyip 5 dk fokur fokur kaynatıp altını kısıyoruz ve 15-20 dk kadar da o şekilde kaynatıp altını kapıyoruz. Ben ocaktan altıktan sonra çorbamı blender dan geçirdim çok az pütürlü bıraktım isterseniz hiç geçirmeyedebilirsiniz. Ve çorbamızı limonla servis ediyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder