23 Haziran 2015 Salı

Patlıcan Yemeği


Malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • tuz
  • karabiber
  • su 
  • sıvıyağ

Hazırlanışı

               Öncelikle tüm malzemeleri küp küp doğruyoruz ve ayrı ayrı kaplara alıyoruz.  Soğanı bir tencereye alıp yeterli miktarda sıvıyağ ekleyip kavurmaya bırakıyoruz. Soğanlar pembeleşmeye yakınken biberleri ilave edip biraz senince domatesleri ekliyoruz ve sularının çıkmasını bekliyoruz.Domateslerin suyu çıktıktan sonra salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve salçanın kokusu çıkınca patlıcanları ilave ediyoruz tuzunu ve karabiberini de ekleyip patlıcanların suyunu salmasını bekliyoruz ve eğer çok suyu çıkmıyorsa üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. patlıcanlar yumuşayıp renk değiştirince yemeğimiz pişmiş demektir yanına da mis gibi bir bulgur pilavı yapıp servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder