22 Haziran 2015 Pazartesi

Patatesli Poğaça


Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 150 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket yaş maya (Pakmaya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • 5-6 adet orta boy haşlanmış patates
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • toz kırmızı biber
  • kuru nane 
  • yarım demet maydanoz
Üzeri İçin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • 1 çimdik toz şeker
  • susam 
  • çörek otu

Hazırlanışı

                Sütü, erimiş margarini, yoğurdu, yumurtaların beyazını, şekeri, tuzu ve mayayı bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve üzerini örtüp yarım saat 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken haşlanmış olan patatesleri rendeleyip baharatlarla güzelce karıştırıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp iç malzemesinden koyup istediğimiz şekli vererek fırın tepsisine diziyoruz. 15-20 dk tepsi mayası yaptırıp yumurta sarılarını sıvıyağ ve şekerle çırpıp poğaçaların üzerine sürüyoruz ve susam çörekotu serperek 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder