10 Haziran 2015 Çarşamba

Paşa Lokumu



Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı 

                Öncelikle sütü, unu, şekeri ve kakaoyu bir tencere içerisine alıp karıştırıyoruz ve ocağa alıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Altını kapadıktan sonra içerisine margarin ve vanilyayı koyup margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Dikdörtgen borcama hindistan cevizimizi döküp yayıyoruz ve üzerine muhallebimizi döküp soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi süt ile çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayıyoruz ve dolapta 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra uzun şeritler halinde kesip rulo yapıp servis ediyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder