11 Haziran 2015 Perşembe

Tuzlu Kurabiye


Malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım limon suyu 
  • 5,5 - 6 su bardağı un 

Hazırlanışı 

               Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz yalnız unu kontrollü ilave edin ki fazla gelip dağılmasın hamur.Hamur hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çeşitli şekiller verip fırın tepsisine diziyoruz ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder