13 Ağustos 2015 Perşembe

Alman Pastası


                   İnternette televizyonda ve yemek kitaplarında hep görürdüm tarifini ama hiç yememiş yada denemiş değildir. Taa kiiii komşum yapıpta bana da getirene kadar :) işte o an değişti dünyam fikirlerim damak tadım :) nedenmi bahsediyorum? ALMAN PASTASI :) nedense hiç merak edip denememiştim komşum sağolsun can evimden vurunca bu tarifle beni denemek için iş başa düştü. Gerçekten çok güzel ve pratik bi tarif şiddetle tavsiye ediyorum.


Malzemeler
  • 5 yumurta
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 3,5 çay bardağı un 
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için 
  • 2 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı
                  
                       Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp 2 ayrı kaba koyuyoruz. Yumurtaların beyazlarına tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpıyoruz.Sarılara ise şekeri ekleyip boza kıvamı aldırana kadar çırpıyoruz. Beyazları sarılara ekleyip unu ve kabartma tozunuda ilave edip çırpıyoruz. Yağlanmış olan herhangi bir kalıba döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.

                       Kek pişerken muhallebi malzemelerini margarin hariç bir tencereye alıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz ve piştikten sonra margarini ekleyip karıştırıyoruz. 

                       Kek pişince oda ısısına gelemesini bekleyip soğuyunca ortadan ikiye ayırıp arasına hazırladığımız muhallebiyi sürüp kekin üst kısmınıda kapatıp arzuya göre üstüne pudra şekeri serpip 1 saat kadar dinlendiriyoruz. 


24 yorum:

  1. canım benim merhaba. seni hem ig den hemde sitenden zevkle takip ediyorum bitanem. ama takibe nerden alacağımı bilemedim. tarif edersen yaparım canım... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bursen hanimm bende ayni sekilde sizi zevkle takip ediyorum yalniz bugun bi sorun var izleyiciler bolmesi acilmiyor aksam yada yarin rica etsem tekrar bloga girip "evimin konuklari" yazan kisminda "bu blogu izleyin" butonuna tiklaman8z yeterli olacak benim icin :)

      Sil
  2. merhaba değişik pasta tarifleri ararken blogunuza denk geldim bu pastaya ailece çok severiz sizde güzel yapmışınız ellerinize sağlık takipe aldım sizde bana gelirmisiniz:)http://ayselmelike.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa cok tesekkur ederimmm hisgeldiniz oleyse bloguma :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık kesin deniycem bu tarifini en kisa zamanda. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin canimm cok lezzetli bisi cikiyor ortaya :) bide rica etsem blogu izlemeye alirmisin :)

      Sil
  4. merhabalar sizi diğer blogumada davet ediyorum belkı sizinde blogunuzu şahane bir web sayfasına donusturebılırız birlikte gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa suanda baksmiyorum ama en kisada diger blogunuzuda takibe alicam :)

      Sil
  5. yasemin daranda gördüm ki sizi. ordan geldim. yenisiniz. hoşgeldiniz aramıza. görüşürüz ki yine. du sizi tanıtayım da arkadaşlarımız gelsinler biraz sizeeee :) neşeli bloglaaar dileriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa aslinda 1 yil oldu blogumu acali ama kendi capimda yayin yapiyordum sonradan bpogumu tanitmaya karar verdim cok tesekkur ederim desteklerinizi bekliyorum her daim :)

      Sil
    2. du en kısa zamanda tanıtcam bu haftasonu ya da pazartesi. :)

      Sil
    3. Cok tesekkur ederimmmmm

      Sil
  6. hımmm nefiss görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Alman pastasını ben de denemek istiyorum, çok nefis olduğunu biliyorum, sizinki de harika görünüyor, elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede kesin deneyin gerçekten nefis tat :) bu arada hoşgeldiniz bloğuma :)

      Sil
  8. Ya ne kadar güzel bir sunumu var, insan yemeye kıyamaz canım onu :)) Ben de bloguma beklerim, pek ilgi alanım değil pastalar börekler çörekler ancak uğrarım arada :)) Ben de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederimmmm hosgeldiniz bloguma :))) hemen bakiyorum bende sizinkine :)

      Sil
  9. Bayılırım bu pastaya :D yazdım bunu teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık bende sizi takibe aldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimmm hoşgeldinizzzz :)

      Sil