11 Ağustos 2015 Salı

Örgü Çörek



              Aslında poğaça olarak minik minikte yapabilirsiniz bu hamuru ama benim acelem vardı ve mnik minik uğraşmak için o anlık sabrım yoktu ve kocaman devasa bir çörek yapıp dilim dilim kesip servis ettim :) ama herşeye rağmen çok lezzetli oldu ;)


Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paket yaş maya (Pakmaya)
  • 1 yumurta (sarısı üzerine
  • aldığı kadar un 
  • beyaz peynir (içi için)

Hazırlanışı

                  Hamuru yoğurmak için tüm malzemeleri (peynir ve un hariç) bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu 3 parçaya bölüyoruz. 

                  Böldüğümüz hamurları oklava yardımı ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız her hamurun içerisine rendelenmiş peynir serpip rulo yapıp kenara alıyoruz. Ve 3 tane rulomuz olduğunda üçününde ucunu birleştirip saç örgüsü gibi örüyoruz ve fırın tepsisine alıp yarım 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.

                 Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarımızı sürüp isteğe göre susam, çörekotu yada haşhaş serpip 180 derecelik fırında alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.









Not: Çöreğin iç harcını isteğe göre sevdiğiniz herşeyle değiştirip yapabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor cnm ellerine sağlık.hafta sonu birgün kahvaltıya deneyeceğim. :)


    sayfanı takiptekiyim zaten cnm. ben seni takipçi listemde göremedim ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins begenirsiniz sizde :)

      Aksam yakibe almistim blogunuzu yeniden k9ntrol edeyim

      Sil
  3. Bazen ben de büyük yaparım böyle. Dilimleyip servis ederim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm sizinde ellerinize sağlık öleyse :)

      Sil
  4. Çok leziz görünüyor.. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadıda bir o kadar lezizdi teşekkür ederim :)

      Sil