28 Eylül 2015 Pazartesi

Çikolatalı Cevizli Kek


          Bayramıda atlatmışsak artık kış moduna geçebiliriz diye düşünüyorum? :) Yani en azından benim için öyle :) bu demek oluyor ki bütün kışı geçiricek temizlik başlamış bizim ev için. Çünkü anneler bayramdan önce bayramı annesinde geçiren kızlar bayramdan sonra temizlik yaparlar :)))))) Şaka bir yana artık havalar soğumadan evi şöyle bir dip köşe temizlemek lazım diyip bu sabah kolları sıvadım en fazla kullanılan halıları yıkadım dolapları döküp ayıkladım temizleyip yerleştirdim :) yemek pişirme molasında da size bi kek tarifi verip kaçayım dedim :) hazır cevizlerde tazeyken mis gibi bir cevizli kek tarifi geliyor şimdi;

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao (dolu dolu)
  • 3 su bardağı un 
  • ceviz 
  • damla çikolata
Hazırlanışı

               Yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağını ekleyip kıvamını açıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz ve kek kıvamını alması için son kez çırpıp mikser ile vedalaşıyoruz :) Kek hamurumuza kıyılmış cevizleri (ben bıçak ile iri iri doğradım daha güzel oluyo) ve damla çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.




       İşte kekimin tarifi haydi anneler çocuklar okuldan gelmek üzeredir onları kek kokularıyla karşılayın evinizde :) hem ev kekini çocuklar çok seviyorlar hemde ceviz yemiş olacaklar. Rabbim bugün okula başlayan tüm çocuklara zihin açıklığı versin.

          Hayırlı mutlu huzurlu haftalar olsun der ve ben kaçarım dolaplar beni bekliyor :) sesim çıkmassa bilinki temizlikle boğuşuyorumdur :)


12 yorum:

  1. Nasıl da güzel gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  2. Ay ne güzel kabarmış maşallah, iştah kabartıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allaha şükür keklerin kabarmasından yana çok şanslıyım :)

      Sil
  3. Nasıl da leziz görünüyor . Ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık ...çok güzel görünüyor.... iade-iziyaretegeldim ...hemen bloğunuza da abone oluyorum:))sevgiler.... Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil
  5. o nasıl güzel bir görüntüdür. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ben kakaoyu pek sevmiyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tam bir kakao delisiyim ama yinede kakaosuzda güzel olur bu kek :)

      Sil