9 Aralık 2015 Çarşamba

Pastane Açması


                  Ouvvvvv Allah'ımmm sana geliyorummmm dışarıda nasıl bir soğuk varrr nasıll buz anlatamamm. Bu yıl kar erken gelicek gibi duruyor bu havalardan ötürü.Dondukça donasımız geliyor resmen :) Allahtan evler sıcak Rabbim dışarda kalanların ve dışlarda çalışanların yardımcısı olsun bu havarda. Birde şuan dışarıda okulda olan bebelerimiz var onlar eve gelmeden  şöle hem çıtır çıtır hemde yumuşacık pastane açmasına hangi çocuk hayır diyebilir ki? Hem kahvaltı hemde davet sofralarınıza yakışacak lezzetiyle dillere destan bir açma tarifi geliyor şimdi. Hemde öle yapımıyla yormayan kolay ve pratik bir açma işte tarifi;

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket yaş maya 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için kullanılacak)
  • aldığı kadar un 
İçi için
  • 50 gr tereyağ 
Hazırlanışı 

              Her poğaça da yaptığımız gibi un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp maya eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve güzelce yoğurup üzerini örtüp 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp bir merdane yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açıp oda ısısında olan tereyağından sürüp açtığımız hamuru aşağıdaki fotolardaki gibi ortadan 2 ye kesip rulo yapıyoruz ve iki ruloyu birbirine dolayıp 2 uçlarını birleştirip şekil veriyoruz.





 



                            Tüm hamura aynı işlemi verdikten sonra 15 dk da tepsi mayası yaptırıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.




10 yorum:

  1. Hakikaten çok soğuk geçecek gibi bu kış. Allah dışarıda kalanlara yardım etsin. Ben bu poğaçayı çok severim misss gibi kokar fırından çıktığında. Ve hep annemi hatırlatır bana!

    YanıtlaSil
  2. Şekil verme tekniği çok hoşuma gitti. Bu güzel tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ah muhteşem görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyorlar elinize sağlık bayıldım tam pastane usulu olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım
    yanlız aklıma ne takıldı bir gün sen bana gelecek olsan ki inşallah en kısa zamanda beklerim :-)
    ben sana ne pişireceğim arkadaşım. hayatta en zor şeylerden biridir herhalde bir yemek blog yazarına yemek yapmak :-)
    kafamda deli sorular :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahahah yok yok korkma sennn ben misafirlikte gayet mazbut bir hatunum yani önüme ne gelirse yorum yapmadan yiyorum hattaaaa ilk defa orda yiyomuş gibi yiyip çok beğendim hım ham hummm yapıyorum :))))))))))))))))))))))))))))

      Sil