22 Mart 2016 Salı

Nişastalı Poğaça


                 Merhabalarrrr nasılsınız bakalım? Biliyorum ben epeydir sizleri ve bloğumu ihmal ettim ama bunun için geçerli sebeplerim var :) hem kendimi affettirebileceğimi de düşünüyorum yani :) neden mi ihmal ettim peki bir sorun bir sorun bana? Önce kum dökme ile boğuştum (ki hala döküldülermi bilmiyorum tırstım doktora gitmiyorum) :) sonra anneme Düzce'ye gittim geldim, oradan döndüm faranjit oldum, sonra uzuncaaa bir misafir trafiğim oluştu tam kendime geliyorum dedim siparişlerle ilgilenmem gerektiğini hatırladım :) ve işte karşınızdayım yıkılmadım ayaktayım :)))))))))))

                   Hemde öyle bir tarifle geldim ki yemelere doyamıyoruz tadı bir harika ve kahvaltı sofralarına çoookkk yakışıyorrr. Hemde içinde nişasta var evet evet yanlış duymadınız nişasta! Yumuşacık kıyır kıyırrrr bir poğaça tarifi geliyor şimdi :)

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta 
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerleri için kullanılacak)
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • beyaz peynir 
Hazırlanışı

              Sıvı malzemeleri, tuzu, şekeri ve mayayı bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. İlk olarak nişastayı daha sonrada azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip üzerini örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp içerisine beyaz peynir koyup elimiz ile yuvarlayıp şekil veriyoruz. (ben kalıp içerisinde pişirdim siz fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz) Tüm hamura şekil verdikten sonra üzerlerine yumurtası sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 20 dk kadar tepsi mayası yaptırıp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz. 


,


10 yorum:

  1. Mutlaka denicem teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Görüntü şahane, ellerinize sağlık!!

    YanıtlaSil
  3. Bu ne ya, istahimi tavan yaptırdın:) cnm ellerine sağlık ne güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Çiçek ekmek görünümlü, kahve ile ne iyi giderdi.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl bir görüntü buuu :D Çok güzel gözüküyor ya ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Baya zor bir süreçten geçmişsiniz.. Allah iyilik versin. Nişastalı poğaça da nefis görünüyor.. Mutlaka deneyeceğim. Daha önce hiç nişastalı poğaça yapmamıştım. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun, baya zorlu bir dönem atlatmışsınız. ama poğaçanıza hayran kaldım inanın diyette olmasam aahh ahh hemen yapardım. blogunuzu izlemeye aldım bende beklerim. sevgilerimle <3

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun, baya zorlu bir dönem atlatmışsınız. ama poğaçanıza hayran kaldım inanın diyette olmasam aahh ahh hemen yapardım. blogunuzu izlemeye aldım bende beklerim. sevgilerimle <3

    YanıtlaSil
  9. Selam iade-i ziyarete geldim :) Öncelikle çok geçmiş olsun :(

    Ellerine sağlık nefis görünüyor ♥

    YanıtlaSil
  10. geçmiş gitmiş olsun tatlım

    tarife gelince of of diyorum bayıldım ellerine sağlık canım süper :)

    YanıtlaSil