25 Haziran 2016 Cumartesi

İftariyelikler


                Havalar ramazan başında sakin sakin ilerlerken bir anda o kadar bunaltıcı sıcaklara geçti ki zaten uzun günlerden dolayı zorlandığım ramazanla iyice anlaşamaz oldum. Öğleye kadar ayılıp güne başlamakla cebelleşirken öğleden sonra bulantı ve tansiyon düşüklüğüyle muhatap oluyorum. İftar olup yemek yiyip dinlenicem derken uyku basıyor bu defada sıcaktan uyuyamamayla baş etmeye çalışıyorum. Aslında bir kaç senedir hep böyle geçiyor bende ramazanlar Rabbim bi şekilde kolaylığını verip tamamlatıyor bu mübarek ayı.

               Sizlerde durumlar daha güzeldir inşaallah. Ara ara girip bakıyorum ama o kadar mecalsizim ki ne yorum edebiliyorum nede paylaşım yapabiliyorum :) hatta şuan rekor kırmaya gidip uyumadan sahuru beklemeyi deniyorum o arada da boş vakit bulmuşken bişiler karalıyım dedim sizlere :)

              Ramazan sofları benim için hep özeldir hep güzeldir. Evlenmeden önce ayın yarısı iftar davetlerinde yarısıda evimize gelen misafirlerle geçerdi. Kalabalık bir aile olduğumuz için en az grubumuz 30-35 kişilik falan olur iftarlarda. Çok eğlenilir çok gülünür. Evlenip başka bir şehre gelince ve benim ailem kadar içli dışlı bir aileye gelin gelmemiş olunca insan ister istemez burnunda tütüyor o günler. O yüzden de ne iftara gittiğim yerlerde tat alıyorum ne de evime öle dolu dolu iftara davet edicek insan bulamıyorum. Ama alışkanlıklarım bitmesin o ramazan coşkusu evimde hep sürsün diye ayağa kalkamıcak derecede fenada olsam o iftar sofrasını süslemeden oturamıyorum.

             Eşim yemekler ve salatalardan çok sofraya koyduğum kuru yemiş, meyve ve tatlılara vurgundur.Hal böyle oluncada azıcık onlara özen gösteriyorum.

              Mesela kayısı kurusu yemeyi sevmez normalde ama içine bir iki fındık sıkıştırınca kayısıdan üstün bir şey olmuyor ona. Ya da hurma normalde zevkle yediği bir meyve değildir ama içerisine ceviz sıkıştırıp sofraya getirince pek bir bayılıyor. Keza yine kuru üzüm, badem vs gibi yemişeri sofrada görünce o anki iştahla yiyor :) Veyahut o gün kıyıda köşede kalmış kemal paşa tatlılarına kaymak koyup süslediğimde gözlerinden kalpler fışkırıyor :)



                       Tabi bunların hepsi o zengin davet soflarınızda çok daha göz doldurur ve misafirleriniz içinde lezzetli bir iftariyelik tabağı hazırlamış olursunuz.

                        Hadi bu akşamlık benden bu kadar :)

3 yorum:

  1. Erkeğin kalbine giden yok midesinden geçermiş derlerdi bak şimdi inandım buna :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. bayılıyorum senin hazırladığın masalara sofralara her sunumların ziyafete dönüyor :)

    YanıtlaSil