8 Ağustos 2014 Cuma

Acıka - Acuka - Çemen


            Çoğu kişi bilir bu kahvaltılığı fakat herkes farklı isimde bilir biz "acıka" deriz ama "acuka" ve "çemen" diyende vardır belki daha farklı isimleri de vardır da ben henüz duymadım. Aslında salçadan yapılır ve tereyağ ile mükemmel bir ikilidir kahvaltıda. Ben kendimi bildim bileli evimizden hiç eksik olmaz eh eşimde çok sevince yine eksik olmuyor evimizden ve kahvaltılarımızdan.


Malzemeler

  • 1 kg biber salçası
  • 5 baş sarımsak
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • yarım paket acıka kokusu (aktarlara aynen böyle söylendiğinde veriliyor)
  • yarım paket 7 türlü baharat (yine bu şekilde aktardan istendiğinde veriliyor)


Hazırlanışı
 
                 Salça bir kaba alınır ve içerisine 5 baş sarımsak kabukları soyulup rendelenir aktardan alınan baharatların sadece yarım paketleri salçaya eklenir ve çekilmiş fındık ilave edilip hepsi birbirine güzelce karışana kadar elimizle yada bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve acıkamız kahvaltı için hazırdır. Fakat hepsini uzun süre bu şekilde dolapta muhafaza etmek imkansız çünkü çabuk tüketilmediğinde bozulabilir bu yüzden bir azar azar buzdolabı poşetlerine pay edip buzluğa atıyoruz ve bittikçe de buzluktan çıkarıp buzunu çözdürüp kahvaltıda yemeye devam ediyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder