9 Ağustos 2014 Cumartesi

Zebra Kek


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt (kakao için)
Hazırlanışı

            Yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz sıvıyağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz ve unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyip güzelce yeniden çırpıyoruz ve hazırladığımız karışımı iki ayrı kaba bölüyoruz ayırdığımız karışımlardan birine kakayo ve 1 kaşık sütü ekleyip yeniden kakaoyu yedirene kadar çırpıyoruz.


     
                       Yağlanmış herhangi bir yuvarlak fırın kabının tam ortasına öncelikle bir miktar sade karışımdan döküyoruz.


                     Daha sonra sade karışımın tam ortasına kakaolu karışımdan bir miktar döküyoruz.


                         Bir sade bir kakaolu karışımı sırayla aynı işlemi uygulayarak tüm hamurları biritiriyoruz.




                          Hamurun hepsini tepsiye döküp bitirdikten sonra bir bıçak ucu yardımı ile tepsinin kenarından içine doğru bıçağı çekerek şekil veriyoruz ve tüm tepsiye bu şekli verip bitiriyoruz.







                            Kekimize şeklimizi verdikten sonra 175 derecelik fırında kürdanla ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder