8 Ağustos 2014 Cuma

Pastane Poğaçası


         Tadıyla görünümüyle kokusuyla tam bir pastane poğaçası hemde evde pastane poğaçası ;)

Malzemeler

  • 250 gr margarin yada tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • aldığı kadar un 

Hazırlanışı

                 Karıştırma kabına erittiğimiz margarini, sütü, suyu, yumurtayı (sarılardan birini poğaçaların üzeri için ayrılacak), tuzu, şekeri ve mayayı alıyoruz ve maya eriyene kadar hepsini güzelce karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparıp yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine diziyoruz. 20 dk da bu şekilde tepsi mayası yaptırıp 20 dk sonunda üzerlerine yumurta sarılarını sürük bir çatak yardımı ile çarpı şekli verip 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.


Not: İsteğe göre poğaçalarımızın içine peynir, sucuk, kaşar yada patates koyabiliriz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder