8 Ağustos 2014 Cuma

Saray Muhallebisi


Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gr margarin
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • çekilmiş ceviz

Hazırlanışı

             Bir kabın içine sütü, yumurta sarısını ve toz şekeri alıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Bir tencerenin içine unu ve margarini koyup un hafif kavrulana kadar karıştırıyoruz un kavrulduktan sonra sütlü karışımı karıştırarak ekliyoruz kaynamaya başladığında vanilyayıda ekliyoruz ve kaytırarak kaynatıyoruz göz göz olunca ateşten alıp herhangi bir kaba döküp üzerini cevizle süslüyoruz. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alıp 2-3 saat dinlendirdikten sonra soğuk servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder