8 Ağustos 2014 Cuma

Tuzlu Çubuk


Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı

            Margarini ve yumurtaları (yumurtanın birinin sarısı hariç) bir kabın içine alıp margarin yumurta ile yumuşatılır. Daha sonra yoğurt, tuz ve limon kabuğu eklenir ve azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp kalem şeklinde uzun bir şekil verilir ve fırın tepsisine dizilir hamurun hepsine aynı işlem uygulanır ve bittiğinde ayrılan bir yumurta sarısı hamurun üzerine sürülür birazcık tuz serpilir ve üstlerine susam dökülürek 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirilir.

Dip Not: Arzuya göre hamurun içine 1 çay kaşığı anasonda ilave edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder