3 Ağustos 2014 Pazar

Dilim Poğaça



              Ağızda dağılan kıyır kıyır tam kahvaltılık bir poğaça :) ister kahvaltıda ister 5 çayında isterde gününüz de yapın her menüye süper uyuyor.

Malzemeler

  • hamuru için
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket (40gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • aldığı kadar un
  • içi için
  • 1 kase kaşar peyniri ((rendelenmiş))
  • 1 kase sucuk ((küp küp doğranmış))
  • üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • bir miktar çörek otu
  • bir miktar susam

Hazırlanışı

24.07.2014

poğaçamız için öncelikle hamurunun tüm malzemelerini un hariç bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş unu ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz hamurun üzerini ıslak bir bezle kapayıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz 
hamur mayasını aldıktan sonra ikiye bölüp bir parçasını yuvarlak bir tepsinin içine alıp elimizle tepsinin tabanına yayıyoruz tepsiyi kapılıcak şekle geldikten sonra hamurun üzerine önce kaşar peynirini serpiyoruz daha sonrada her yanına eşit dağılıcak şekilde sucukları yayıyoruz ve ikinci hamuruda merdane yardımı ile tepsinin boyutuna gelinceye kadar açıp tepsiye seriyoruz kenarlarını güzelce kapadıktan sonra bıcak yardımıyla fotodaki gibi kesip üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susuam döküp 170 derecelik fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz.









4 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL VE PRATİK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadıda bir o kadar güzeldir :)

      minicik bir ricada bulunsam bloğumu izlemeye alırmısınız :)

      Sil
  2. Gayet iştah açıcı görünüyor;) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok 5esekkur ederim ;) minicik bir ricada bulunsam blogumu izlemeye alirmisiniz :)

      Sil